Vasul Titanic a lovit aisbergul care avea să i cauzeze scufundarea din dimineaţa zilei următoare  jpeg

Vasul Titanic a lovit aisbergul care avea să-i cauzeze scufundarea din dimineaţa zilei următoare.

📁 Calendar
Autor: Redacția

1574-Victoria de la Jiliştea a lui Ioan Vodă cel Viteaz, domn al Moldovei (1572 –1574), împotriva turcilor.

1828-Lexicograful şi publicistul american Noah Webster şi-a însuşit drepturile de autor ale primei ediţii a dicţionarului care-i poartă numele

1849-Kossuth Lajos proclamă Ungaria stat independent, dar intervenţia habsburgică şi ţaristă duce la înăbuşirea în sânge a revoluţiei declanşate la 15 martie 1848.

1865-Abraham Lincoln este împuşcat de John Wilkes Booth, a decedat a doua zi.

1879-Agenţia diplomatică a României la Belgrad este ridicată la rangul de legaţie.

1884-A apărut, la Sibiu, publicaţia politică şi culturală Tribuna

1891-A fost semnat Acordul de la Madrid în problema Convenţiei internaţionale de combatere a mărcilor false privind provenienţa mărfurilor.

1912-Vasul Titanic a lovit aisbergul care avea să-i cauzeze scufundarea din dimineaţa zilei următoare.

1916-Bulgaria adoptă calendarul gregorian.

1924-Se înfiinţează, la Bucureşti, Asociaţia Românească pentru Liga Naţiunilor.

1931-Regele Alfonso al XIII-lea al Spaniei a fost nevoit să abdice şi să fugă din ţară. Spania s-a proclamat, pentru a doua oară, republică.1956-HCM nr. 623 dădea dreptul de a se întoarce în localităţile de origine tuturor persoanelor strămutate, redându-le casele şi terenurile posedate anterior.

1986-Ronald Reagan ordonă lansarea de atacuri aeriene împotriva Libiei, care vor duce la decesul a 60 de oameni, ca răspuns la atacul terorist din 5 aprilie din Berlinul de Vest, când doi soldaţi americani au fost ucişi.

2000-Preşedintele rus, Vladimir Putin, începe o vizită la Londra, unde se întâlneşte cu premierul Tony Blair şi cu regina Elisabeta a II-a, aceasta fiind prima ieşire în Occident de la alegerea sa.

2000-Căderea bursei newyorkeze de pe Wall Street, fenomen care va provoca scăderi îngrijorătoare şi în lanţ ale burselor din întreaga lume.