Ultimele zile ale lui Osama Bin Laden jpeg

Ultimele zile ale lui Osama Bin Laden

Jurnalistul Peter Bergen cercetează – într-un documentar în premieră pe National Geographic Channel – ultimele zile ale lui Osama şi modul în care şi-a eliminat America duşmanul nr. 1.

Pe 2 mai se împlineşte un an de când a fost ucis Osama Bin Laden, operaţiune specială, secretă, înconjurată însă de un nor de întrebări. Cum au reuşit americanii în cele din urmă să-l identifice pe teroristul pe care-l căutaseră vreme de aproape un deceniu? Cum de a fost el capabil să se ascundă la doar câţiva paşi de cea mai puternică instituţie militară din Pakistan? Care era viaţa sa de zi cu zi în tot acest timp? Fusese el capabil să coordoneze alte atacuri din acest ascunziş?

Un documentar special, marca National Geographic Channel, ne duce în culisele operaţiunii de eliminare a lui Osama. Cunoscutul jurnalist Peter Bergen – cel căruia i-a dezvăluit prima dată Osama Bin Laden intenţiile sale de a iniţia un război împotriva Vestului, dar şi unul dintre puţinii care l-au întâlnit personal pe liderul Bin Laden – merge în Pakistan, în căutarea răspunsurilor la faţa locului. Investigaţia sa reconstituie ultimele zile ale lui Osama şi include dezvăluirile generalului (acum în rezervă) David Petraeus, astăzi director al CIA. Petraeus a fost, de altfel, singura persoană din cartierul general NATO din Afganistan, care a cunoscut scopul acestei operaţiuni şi ţinta sa... 

Ultimele zile ale lui Osama Bin Laden, premieră 2 mai, National Geographic Channel.