Revoluţionarii moldoveni refugiaţi în Transilvania elaborează programul–legământ: „Prinţipiile noastre pentru reformarea patriei jpeg

Revoluţionarii moldoveni refugiaţi în Transilvania elaborează programul–legământ: „Prinţipiile noastre pentru reformarea patriei

📁 Calendar
Autor: Redacția, Redacția, Redacția, Redacția

1848 -Revoluţionarii moldoveni refugiaţi în Transilvania elaborează, la Braşov, programul–legământ „Prinţipiile noastre pentru reformarea patriei". Este documentul care sintetizează dezideratele româneşti  - „Unirea Moldovei şi Ţării Româneşti într–un singur stat neatârnat românesc".

113-A fost inaugurată, la Roma, în forumul nou construit, „Columna lui Traian", operă atribuită lui Apollodor din Damasc. Cele 124 de episoade care ilustrează războaiele daco–romane, constituie un original act de naştere a poporului român.

1364 - A fost fondată Universitatea din Cracovia, una din primele universităţi din Europa Centrală.

1551 - A fost fondată Universitatea din Lima, Peru.

1848  - Revoluţionarii moldoveni refugiaţi în Transilvania elaborează, la Braşov, programul–legământ „Prinţipiile noastre pentru reformarea patriei". Este documentul care sintetizează dezideratele româneşti -„Unirea Moldovei şi Ţării Româneşti într–un singur stat neatârnat românesc".

1932-La zece săptămâni după ce-a fost răpit, copilul lui Charles Lindbergh este găsit fără viaţă în Hopewell, New Jersey la doar câteva mile de casa familiei Lindbergh.

1937-A fost încoronat regele George al VI-lea al Angliei la Westminster Abbey.

1942-Prima gazare în masă, datată cu exactitate, din lagărul de concentrare Auschwitz–Birkenau, în urma căreia au fost ucişi 1.500 de evrei polonezi.

1943-A fost terminată construirea clădirii Pentagonului.

1945-Al Doilea Război Mondial -Armata română îşi încheie participarea la cel de–al Doilea Război Mondial.

1972-Rolling Stones lansează Exile On Main Street, considerat cel mai bun album al lor.

1998-Sărbătoarea naţională a Republicii cecene Icikeria (ziua semnării Acordului de pace cu Federaţia Rusă).

2008-Peste 50.000 de persoane sunt ucise în China de un cutremur care măsoară 7, 9 Mw. Epicentrul a fost localizat la 90 km (55 de mile) vest-nord-vest de Chengdu.