7 aprilie: Nava japoneză Yamato este scufundată de aviatia americana jpeg

7 aprilie: Nava japoneză Yamato este scufundată de aviatia americana

📁 Calendar
Autor: Redacția

 Calendarul zilei de 7 aprilie: 

1655-Fabio Chigi devine papa Alexandru al VII-lea.

1701-Declaraţia mitropolitului unit Atanasie Anghel prin care nu-l mai recunoaşte pe arhiepiscopul Bucureştilor ca superior al său.

1795-Franţa adoptă metrul ca unitate de măsură pentru lungime.

1831-Împăratul Pedro I al Braziliei abdică în favoarea fiului său, Pedro II.

1863-Are loc, la Sibiu, un Congres naţional al românilor, care deleagă zece personalităţi, în frunte cu mitropolitul Andrei Şaguna, pentru a expune împăratului Franz Joseph I, la Viena, revendicările politice ale românilor.

1927-A fost efectuată cu succes prima transmisie televizată la mare distanţă, în Statele Unite ale Americii. Secretarul Departamentului comerţului din SUA, Herbert Hoover, a ţinut un discurs la Washington.

1939-Al doilea război mondial-Albania este atacată de Italia fascistă şi este ocupată în cursul aceleiaşi luni.

1945-Al Doilea Război Mondial-Nava japoneză Yamato, aflată într-o misiune kamikaze în Okinawa (Operaţiunea Ten-Go), este scufundată de aviatia americană. Yamoto a fost cea mai mare navă de război construită vreodată.

1963-Iugoslavia este proclamată republică socialistă şi Josip Broz Tito este numit preşedinte pe viaţă.

1994-Extremiştii Hutu din Rwanda au început să militeze pentru politica lor, ucigând, în decurs de o sută de zile, peste 800.000 de opozanţi

2009-Manifestaţii violente au avut loc la sediul Parlamentului şi Preşedinţiei Republicii Moldova din Chişinău, simpatizanţii opoziţiei contestând corectitudinea alegerilor din urmă cu două zile.