26 iulie: A fost descoperită Peninsula Alaska de către exploratori ruşi jpeg

26 iulie: A fost descoperită Peninsula Alaska de către exploratori ruşi

📁 Calendar
Autor: Redacția

1741-A fost descoperită Peninsula Alaska de către exploratori ruşi;în 1867 a fost cumpărată de SUA. În prezent, Alaska este stat al SUA.

1940-La Salzburg, Austria are loc o întrevedere între Ion Gigurtu (prim-ministru) și Mihail Manoilescu (ministru de externe), pe de o parte, și Adolf Hitler și Joachim von Ribbentrop, de cealaltă parte;Guvernului român i s-a recomandat să răspundă revendicărilor Ungariei horthyste prin propuneri și negocieri directe.

1941-Este cucerită Cetatea Albă. Se încheie campania militară purtată de Armata Română, alături de cea germană, pentru eliberarea nordului Bucovinei și Basarabiei.

1945-Al Doilea Război Mondial-Ultimatumul anglo–chino–american care solicita capitularea Japoniei.

1945-Partidul Laburist câștigă alegerile generale din Marea Britanie. Căderea de la putere a lui Winston Churchill

1956-Egiptul naţionalizează Canalului Suez.

1976-Primul card VISA a fost utilizat pentru prima oara, la Thompson Travel, în Burlington, Vermont, SUA, fiind emis de Howard Bank. Suma tranzacționată a fost de 178 USD, fiind folosită pentru cumpărarea unor bilete de avion. Astăzi, exista în întreaga lume mai mult de un miliard de carduri VISA, generând un volum de vânzări de aproximativ 2.000 miliarde dolari. Cardurile VISA sunt acceptate global în peste 22 milioane de locații, dintre care 653.000 sunt bancomate.