Viktor Orban va susține un discurs la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad  jpeg

Viktor Orban va susține un discurs la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 19 iulie 2017

Premierul ungar Viktor Orban va rosti un discurs la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad pe 22 iulie. Cea de-a 28-a ediție a Universității de Vară de la Băile Tușnad va avea loc în perioada 19-23 iulie.

Șeful Comisiei pentru afaceri externe din parlamentul ungar, Zsolt Nemeth, preciza săptămâna trecută că se așteaptă ca Orban să discute despre diferitele dileme, care au legături între ele, cu care se va confrunta Europa în viitor. Evenimentul va reprezenta și o platformă excelentă pentru discuții și răspunsuri la conceptul președintelui american Donald Trump, dezvăluit recent, privind necesitatea reînnoirii pe bază de valori a Occidentului, relatează Agerpres.

Oficialul ungar a mai spus că, la forum, Ungaria își va prezenta, în calitate de președinte în exercițiu al Grupului de le Vișegrad, propriile valori în fața celorlalte trei țări membre ale grupului — Republica Cehă, Slovacia și Polonia — , în scopul creării unui teren comun.

Viktor Orban și mai mulți miniștri și secretari de stat din cabinetul său vor participa și vor susține prelegeri pe diferite teme la Universitatea de vară de la Băile Tușnad, la care sunt așteptați circa 70.000 de participanți și unde, printre altele, se va discuta și despre regionalizarea României.

Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a declarat, miercuri, în deschiderea Universității de Vară de la că el nu a avut speranțe prea mari înainte de vizita a președintelui Klaus Iohannis în secuime, dar recunoaște că este un pas mare ca președintele României a venit în secuime.

Consiliul Tineretului Maghiar (MIT) și Fundația Pro Minoritate organizează, în perioada 19-23 iulie, la Băile Tușnad, Harghita, a 28-a ediție a Universității de vară și a taberei studențești de la Băile Tușnad/ Tusvanyos.