VIDEO/ Mesajul Reginei Elisabeta a II a: „Avem nevoie de Paște mai mult ca oricând” jpeg

VIDEO/ Mesajul Reginei Elisabeta a II-a: „Avem nevoie de Paște mai mult ca oricând”

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 12 aprilie 2020

Regina Elisabeta a II-a a transmis, sâmbătă seara, primul ei mesaj televizat de Paşte, din cei 68 de ani de domnie. “Anul acesta Paştele va fi diferit pentru mulţi dintre noi, însă păstrând distanţa avem grijă de siguranţa celorlalţi. Dar Paştele nu este anulat. Într-adevăr, avem nevoie de Paşte la fel ca oricând”, a mai susţinut regina, scrie Reuters

„Multe religii au sărbători care celebrează lumina ce învinge întunericul. Astfel de ocazii sunt adesea însoţite de aprinderea lumânărilor. Par să vorbească tuturor culturilor şi să atragă oameni de toate confesiunile şi atei. Sunt aprinse pe torturi şi pentru a marca aniversări ale familiei, atunci când ne adunăm veseli în jurul unei surse de lumină. Ne uneşte”, a spus regina.

„Pe măsură ce întunericul se lasă peste sâmbăta de dinaintea primei zile de Paşte, mulţi creştini vor aprinde împreună lumânări. În biserică, o lumină ar fi trecută de la unul la altul, răspândindu-se lent, apoi mai rapid, pe măsură ce din ce în ce mai multe lumânări sunt aprinse. Este o modalitate de a arăta cum vestea bună a învierii a fost transmisă de la primul Paşte generaţiilor viitoare”, a adăugat regina.

„Anul acesta, Paştele va fi diferit pentru mulţi dintre noi, dar, stând separaţi, le oferim siguraţă celorlalţi. Dar Paştele nu este anulat; într-adevăr, avem nevoie de Paşte mai mult ca oricând”, a transmis aceasta, potrivit The Guardian.