VIDEO Gorbaciov, decorat cu cea mai înaltă distincţie acordată de Rusia jpeg

VIDEO Gorbaciov, decorat cu cea mai înaltă distincţie acordată de Rusia

📁 Comunism
🗓️ 3 martie 2011

Preşedintele rus Dmitri Medvedev l-a decorat, miercuri, pe ultimul lider sovietic, Mihail Gorbaciov, cu ocazia împlinirii a 80 de ani, cu cel mai important ordin al Rusiei, pentru "munca enormă" depusă de acesta.

"Am semnat un decret pentru a vă decora cu distincţia noastră cea mai înaltă, ordinul Andrei Primul Chemat. Este o evaluare adecvată pentru munca enormă pe care aţi efectuat-o în calitate de şef de stat", a declarat Medvedev în cadrul unei întâlniri cu părintele perestroikăi, la reşedinţa sa din Gorki, la periferia Moscovei. "Este un simbol al respectului faţă de statul pe care l-aţi condus", Uniunea Sovietică, a conchis actualul preşedinte. Mihail Gorbaciov a fost conducătorul Uniunii Sovietice din 1985 până în 1991. Încercările sale de reformă au dus la încheierea Războiului Rece, ceea ce a echivala însă cu prăbuşirea Uniunii Sovietice. A primit Premiul Nobel pentru Pace în 1990.

Citeşte aici care au fost relaţiile dinte Mihail Gorbaciov şi Nicolae Ceauşescu.www_server_root='http://worker.contentchannel.ro/player';if(typeof flowplayer=='undefined'){document.write(''+'ript>');document.write(''+'ript>')}var domain=document.domain;var domain_split=domain.split('.');var cHannel_domain=domain_split[domain_split.length-2]+"."+domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape("%3Cscript src='http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/730354015abd5e624ce0c824f4d6cd4c/"+cHannel_domain+"' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));jQuery.noConflict();var $j=jQuery;