VIDEO Dezbatere „Historia”: Trump, la ora învestirii  Cum se va schimba lumea? jpeg

VIDEO Dezbatere „Historia”: Trump, la ora învestirii. Cum se va schimba lumea?

📁 Preşedinţi americani
Autor: Redacția
🗓️ 20 ianuarie 2017

Cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, îşi va prelua oficial mandatul astăzi, în cadrul unei ceremonii de anvergură ce va avea loc la Washington. La evenimentele dedicate învestirii se aşteaptă participarea a aproximativ un milion de persoane.

Însă, Europa este încă sub şocul declaraţiilor date de Donald Trump, care a apreciat că Angela Merkel a comis „o eroare catastrofică” deschizând ţara migranţilor şi a acuzat Germania de dominaţie asupra Uniunii Europene, într-un interviu pentru cotidienelor „Bild” şi „Times”. În plus, Trump a calificat NATO ca fiind o organizaţie „învechită” şi a reproşat statelor membre că nu-şi achită contribuţia la apărarea comună, bazându-se pe Statele Unite. Referitor la Brexit, miliardarul american, a prezis că acesta va fi „un succes” şi este convins că şi alte state de pe „Bătrânul Continent” vor urma exemplul Marii Britanii şi vor ieşi din UE.

Cum vede Donald Trump rolul NATO? Dar relaţiile cu Rusia? La aceste întrebări, dar şi la multe altele, au răspuns generalul (r) Constantin Degeratu, fost şef al Statului Major al Armatei Române, şi Iulian Fota, analist de politică internaţională, Ciprian Plăiaşu, editor „Historia”, într-o ediţie specială a dezbaterilor „Historia”, moderată de Ion M. Ioniţă şi transmisă în direct de site-ul adevarul.ro.

Dezbatere „Historia” la Adevărul Live:Trump, la ora învestirii. Cum se va schimba lumea?