VIDEO Dezbatere „Historia”: Putin ameninţă România cu rachetele ruseşti  Ce măsuri va lua NATO? | jpeg

VIDEO Dezbatere „Historia”: Putin ameninţă România cu rachetele ruseşti. Ce măsuri va lua NATO? |

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 3 iunie 2016

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a făcut o declaraţie agresivă la adresa României în problema scutului anti-rachetă instalat de NATO în Europa. Liderul de la Kremlin a ameninţat că ţara noastră şi Polonia s-ar putea afla în raza de acţiune a rachetelor ruseşti, deoarece sistemul antirachetă găzduit de cele două ţări reprezintă o ameninţare la securitatea naţională a Rusiei.

Mai mult, oficialii ruşi declară că Moscova va răspunde în mod adecvat la posibilele ameninţări ale NATO în Marea Neagră şi nu va permite ca aceasta să devină un „lac NATO“, a declarat reprezentantul permanent al Moscovei pe lângă Alianţa Nord-Atlantică, Aleksandr Gruşko.

La toate acestea se adăugă încercările Rusiei de a dezinforma şi a încerca să schimbe percepţia opiniei publice din statele membre UE şi NATO faţă de aceste organizaţii. Pentru aceasta se foloseşte în primul rând de gurile sale de tun propagandistice RT şi Sputnik, dar şi prin intermediul unor politicieni-populişti, campanii de propagandă pe reţelele sociale şi alte site-uri. România este şi ea o ţintă a lui Putin. Postul public de televiziune din Rusia a difuzat un „documentar” de propagandă anti-NATO şi anti-UE intitulat sugestiv „Capcana europeană“, în care este prezentată distorsionat situaţia României.

Ce măsuri va lua NATO la summit-ul de la Varşovia pentru a contrabalansa politica agresivă a Rusiei? Cum trebuie sa răspundă România ameninţărilor şi propagandei ruse? La aceste întrebări, dar şi la multe altele, au răspuns Constantin Degeratu, fost şef al Statului Major al Armatei române, şi Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, într-o ediţie specială a dezbaterilor „Historia”, moderată de Ion M. Ioniţă şi transmisă de adevarul.ro