VIDEO Dezbatere „Historia”: Cum facem Unirea cu Republica Moldova? jpeg

VIDEO Dezbatere „Historia”: Cum facem Unirea cu Republica Moldova?

📁 Istorie contemporană
Autor: Redacția
🗓️ 22 ianuarie 2016

Situaţia politică de la Chişinău a ajuns într-un moment de răscruce. Clădirea Parlamentului Republicii Moldova a fost luată cu asalt de protestatarii Platformei Demnitate şi Adevăr cărora li s-au alăturat susţinătorii pro-ruşi ai lui Renato Usatâi şi Igor Dodon.

Manifestanţii au venit la Parlament să împiedice votarea noului Guvern condus de Pavel Filip, susţinând că este vorba de un executiv controlat de oligarhul Vlad Plahotniuc. După investirea guvernului Filip, manifestanţii cer alegeri anticipate, iar situaţia din Republica Moldova riscă să escaladeze periculos. Ce face România pentru a rezolva situaţia de la Chişinău? Cum facem Unirea cu Republica Moldova? În Uniunea Europeană?

La aceste întrebări, dar şi la multe altele, au răspuns Mircea Druc, fost prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Petrescu (analist militar şi colonel în rezervă) şi Ciprian Plăiaşu, editor „Historia”, într-o ediţie specială a dezbaterilor „Historia”, moderată de Ion M. Ioniţă şi transmisă de adevarul.ro, începând cu ora 11.00.