VIDEO Dezbatere „Historia”: A doua Revoluţie română! Ce va urma? jpeg

VIDEO Dezbatere „Historia”: A doua Revoluţie română! Ce va urma?

📁 Revoluția din 1989
Autor: Redacția
🗓️ 6 noiembrie 2015

Tragedia din Clubul „Colectiv” a fost momentul declanşator al unor ample proteste de stradă la care au participat zeci de mii de români şi care au condus la demisia premierului Victor Ponta. Însă protestele în stradă continuă. De ce? Răspunsul este simplu:corupţia ucide. Nimeni nu mai are dubii în această privinţă. Ce urmează după tragedia din Colectiv? Rămâne să ne lamentăm că avem conducători corupţi? Îi mai lăsăm? Le mai permitem?

Pe de altă parte, România are nevoie de un nou guvern legitim, iar rolul preşedintelui Klaus Iohannis este decisiv, altfel ţara poate intra într-o criză politică şi nu numai. Cum au fost depăşite crizele politice din ultimii 25 de ani? Cum au afectat acestea România? Au învăţat liderii politici ceva din crizele politice?

La aceste întrebări, dar şi la multe altele, au răspuns Alexandru Radu, profesor şi politolog, şi Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe al României, într-o ediţie specială a dezbaterilor „Historia”, moderată de Ion M. Ioniţă, şi transmisă de adevarul.ro.

Dezbatere „Historia”:A doua Revoluţie română! Ce va urma?