Autor 664 vizualizări


UPDATE:Câștigătorii cărții:«Play Back»: Amarie Dorina,  Parepeanu Gabriel,  Alina Somesan,  Gabriel Tudor,  Florin Stanciulescu


 

Câștigă cu Historia și Editura Nemira cartea:«Play-back», în cadrul concursului „O ZI DIN ISTORIE!".

Răspunde corect la întrebarea „Când a fost publicată cartea scrisă de Raymond Chandler și oferită ca premiu?”, apoi abonează-te la newsletterul historia.ro, şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii. Trimite răspunsul pe adresa de e-mail [email protected] împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 16 noiembrie.


Concursul se desfășoară în perioada 4-16 Noiembrie.

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

Romanele poliţiste ale lui Raymond Chandler au un aer de epocă inconfundabil, mai ales fiindcă detectivul Philip Marlowe este întruparea ideală a eroului american clasic.
Play-back 
LA ÎNCEPUTUL LUI 1952, un client necunoscut îl angajează pe Marlowe prin diverşi interpuşi. Sarcina sa este să urmărească o splendidă roşcată care călătoreşte sub numele de Eleanor King. În realitate, o cheamă Betty Mayfield, iar Marlowe o însoţeşte din umbră până la orăşelul de coastă Esmeralda, din California. Acolo, însă, nimeni nu suflă un cuvânt la auzul întrebărilor lui Marlowe.

ÎNSĂ MAYFIELD ESTE URMĂRITĂşi de un al doilea bărbat, care a recunoscut-o în trenul ce o ducea spre vest. Misteriosul personaj vrea să o şantejeze dar, în timp ce Marlowe le dă târcoale prin Esmeralda, şantajistul sfârşeşte mort în camera ei de hotel.

SPERIATĂ, Betty, „obiectivul” lui Marlowe, îi cere ajutorul. Şi, pentru prima oară în cariera sa, detectivul se hotărăşte să ajute persoana pe care trebuia să o urmărească şi să se întoarcă împotriva clientului care îl angajase. Pe măsură ce intră în scenă o galerie de personaje dubioase, printre care un avocat taciturn, un gangster „pensionat” şi un ucigaş plătit, cazul devine din ce în ce mai complicat...