„Una dintre cele mai importante descoperiri din Egipt” jpeg

„Una dintre cele mai importante descoperiri din Egipt”

📁 Egiptul Antic
Autor: Redacția
🗓️ 19 noiembrie 2019

Arheologii din Egipt au descoperit alte 20 de sarcofage din lemn în apropiere de oraşul antic Luxor, a anunţat Ministerul pentru Antichităţi din această ţară, relatează Agerpres.

Sarcofagele, ale căror decoraţiuni în culori vii sunt încă vizibile, au fost descoperite în necropola Asasif din oraşul Teba, aflat pe malul stâng al Nilului. Ele erau dispuse în două straturi suprapuse.

„Aceasta este una dintre cele mai ample şi mai importante descoperiri” făcute în ultimii ani, a precizat Ministerul pentru Antichităţi din Egipt.

Cele mai multe dintre mormintele din necropola Asasif, aflată în apropiere de Valea Regilor, datează din timpul Perioadei Târzii a Egiptului Antic (664 î.e.n.-332 î.e.n.). Cu toate acestea, necropola găzduieşte şi morminte ce datează din prima parte a celei de-a 18-a dinastii egiptene (1550 î.e.n.-1292 î.e.n.) din Noul Regat Egiptean, în care au domnit faraoni celebri, precum Amosis I, Hatşepsut, Tutmes al III-lea, Amenhotep al III-lea, Akhenaton şi Tutankhamon.

Acest articol a fost publicat în numărul 214 al revistei Historia, disponibil la toate punctele de difuzare a presei, în perioada 15 noiembrie – 14 decembrie 2019, și în format digital pe paydemic.com.

Historia 214 jpg jpeg