Un tablou Cézanne, cea mai scumpă operă de artă din lume jpeg

Un tablou Cézanne, cea mai scumpă operă de artă din lume

📁 Istoria unui tablou
Autor: Redacția
🗓️ 6 februarie 2012

250 de milioane de dolari! Atât a plătit familia regală din Qatar pentru un celebru tablou al lui Paul Cézanne. Astfel, "Jucătorii de cărți" a devenit cea mai scumpă operă de artă, în urma unei tranzacții realizate anul trecut, dar care a fost dezvăluită abia joi de revista Vanity Fair.

"Jucătorii de cărți" este unul dintre cele cinci tablouri semnate de Cézanne pe această temă. Celelalte patru se află atârnate în muzee prestigioase precum Musée d'Orsay din Paris şi Metropolitan Museum of Art din New York, potrivit cotidianului New York Post, citat de Mediafax. Familia regală din Qatar n-a făcut încă niciun comentariu cu privire la această tranzacție, însă se pare că tabloul va fi expus la Muzeul Național al Qatarului, care este deocamdată în renovare și urmează să fie deschis în 2014.

Pictura lui Cezanne s-a vândut cu peste 100 de milioane de dolari mai mult decât lucrarea care deţinea anterior recordul pentru cea mai mare sumă plătită-"No. 5, 1948", de Jackson Pollock, care s-a vândut cu 140 de milioane de dolari la o licitaţie privată în 2006, potrivit informaţiilor apărute în presă.

sursa:adevarul.ro