Un schelet de 3,6 milioane de ani a fost descoperit în Etiopia jpeg

Un schelet de 3,6 milioane de ani a fost descoperit în Etiopia

📁 Preistorie
Autor: Redacția
🗓️ 22 iunie 2010

Un schelet vechi de 3, 6 milioane de ani, înrudit cu fosila Lucy, a fost descoperit în Etiopia. Potrivit autorilor acestei descoperiri, antropologii de la un mareconsorţiu de cercetare din care fac parte Cleveland Museum of Natural History, Kent State University, Case Western Reserve University, Addis Abeba University si Berkeley Geochronology Center, este vorba despre unul dintre primii hominizi, maibătrân cu circa 400.000 ani faţă de Lucy, informează Mediafax.

Scheletul parţial, cu o claviculă şi un omoplat complete, a fost gasit după cinci ani de la dezgroparea unui fragment de os din antebraţ, survenită în 2005. Botezat Kadanuumuu ("om mare", în dialectul local), exemplarul se crede că avea o înălţime între 152 şi 167 cm, faţă de un metru, cea a lui Lucy.

Scheletul Lucy a fost descoperit de D. Johanson în 1974, la Hadar, Etiopia, fiind până la momentul descoperiri lui Kadanuumuu cea mai veche fosilă reconstrituită a unui hominid biped. Având înălţimea şi mărimea creierului unei maimuţe, dar mergând clar în două picioare, Lucy a demonstrat că hominizii au cunoscut o creştere a creierului şi deci a inteligenţei abia după ce au început să meargă în două picioare.