Un record paradoxal: Mai mulți morți în școlile din SUA, în 2018, decât în armata americană  jpeg

Un record paradoxal: Mai mulți morți în școlile din SUA, în 2018, decât în armata americană

📁 Istorie recentă
🗓️ 22 mai 2018

Zece persoane au fost ucise, pe 18 mai, după ce un elev în vârstă de 17 ani a deschis focul într-un liceu din orașul Santa Fe, statul american Texas (video jos). Aceste victime se adaugă unei statistici șocante:  în perioada 1 ianuarie – 18 mai 2018, numărul celor care au murit în atacuri armate în școlile de pe teritoriul SUA îl depășește pe cel al militarilor care au murit în armata americană.

Conform datelor centralizate de ziarul american Washington Post, în urma atacurilor armate comise în școlile americane, în perioada 1 ianuarie – 18 mai 2018, au murit 31  de persoane. Cel mai sângeros masacru din acest an a avut loc pe 14 februarie, la un liceul din orașul Parkland, statul Florida, și a lăsat în urmă 17 morți.

Acestă cifră este mai mare decât cea a militarilor americani care au murit în acest. Washington Post a centralizat informațiile oferite de Armata americană, de Marină și de Garda Națională: în perioada 1 ianuarie – 18 mai 2018, 29 de militari americani au murit în misiuni de luptă sau în accidente.