Un parlamentar rus vrea să cumpere casa în care s a născut Hitler jpeg

Un parlamentar rus vrea să cumpere casa în care s-a născut Hitler

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Andreea Lupşor
🗓️ 12 noiembrie 2012

Franț Klințevici, un parlamentar rus, a făcut un apel pentru colectarea unei sume de aproape 3 milioane de dolari, bani pe care vrea să-i folosească pentru cumpărarea casei din Braunau-am-Inn, Austria, în care s-a născut Adolf Hitler. Klințevici vrea să cumpere casa pentru ca apoi să o distrugă, anunță cei de la Discovery News.

E vorba de o clădire veche de 500 de ani care se află în proprietatea guvernului austriac. In trecut, clădirea a servit  drept centru pentru persoane cu dizabilități de învățare, iar acum este închiriată unei femei sexagenare care dorește să-și păstreze anonimatul.

Un reprezentant al  guvernului austriac a declarat că această casă a fost închiriată în trecut doar de persoane care nu au niciun fel de admirație pentru dictatorul nazist. Deși această măsură a fost luată pentru a preveni transformarea locului într-un centru de pelerinaj pentru admiratorii lui Hitler, Klințevici nu e mulțumit și crede că fosta locuință a liderului nazist ar trebui distrusă. Printre susținătorii acestei inițiative se numără și membri ai Partidului Comunist din Rusia.

Sursa:http://news.discovery.com