Un olandez, condamnat la opt ani de închisoare pentru furtul unor tablouri de negăsit jpeg

Un olandez, condamnat la opt ani de închisoare pentru furtul unor tablouri de negăsit

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 27 septembrie 2021

Un tribunal olandez a condamnat, vineri, la opt ani de închisoare un bărbat găsit vinovat de furtul a două tablouri de Vincent van Gogh și Frans Hals, în timp ce aceste picturi rămân în continuare de negăsit.

În vârstă de 59 de ani, bărbatul a fost identificat de presa olandeză drept Nils M. El a fost arestat în aprilie, în localitatea Baarn, pentru că ar fi furat, în 2020, tabloul „Lentetuin” (foto sus), cunoscut și sub titlul „Grădina presbiteriului din Nuenen primăvara”, pictat de Van Gogh și tabloul „Doi băieți care râd” (foto jos), de Franz Hals, relatează Agerpres.

Frans Hals jpg jpeg

Pictura lui Van Gogh a fost furată în martie 2020 de la Muzeul Singer Laren din regiunea Amsterdam, care a fost închis publicului din cauza pandemiei de COVID-19. Muzeul se află la 10 kilometri de Baarn, unde suspectul a fost arestat.

Tabloul realizat de marele maestru al epocii de aur a picturii olandeze (secolul al XVII-lea) Frans Hals a fost furat în august 2020 de la Muzeul Hofje van Mevrouw van Aerden din Leerdam.

Poliția a descoperit ADN-ul lui Nils M. în ambele locuri unde s-au comis infracțiunile, însă acuzatul afirmă însă că nu are nimic de-a face cu furturile și că nu știe unde se află tablourile.