Un oficial ucrainean denunţă "pretenţiile teritoriale" enunţate la Bucureşti jpeg

Un oficial ucrainean denunţă "pretenţiile teritoriale" enunţate la Bucureşti

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 20 august 2010

"Pretenţiile teritoriale" enunţate de unii politicieni la Bucureşti întârzie vizita ministrului ucrainean de Externe, susţine directorul departamentului de politică informaţională al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Voloşin, relatează Omega, în pagina electronică.

Voloşin a declarat pentru agenţia de presă Rosbalt că Ucraina nu va ceda României nici o bucată de teritoriu.

"Noi considerăm că trebuie să menţinem relaţii bune cu toţi vecinii, inclusiv cu România, care este vecinul nostru dintotdeauna şi membră a UE…În acelaşi timp, nimeni dintre autorităţile ucrainene nu intenţionează să accepte cedări unilaterale şi nemotivate în favoarea Bucureştiului. Ne dorim foarte mult ca la Bucureşti să se înţeleagă că hotarele Ucrainei nu se vor schimba niciodată", a declarat el.

Potrivit lui Voloşin, conducerea ucraineană urmăreşte cu atenţie toate declaraţiile politicienilor români şi ale reprezentanţilor partidului România Mare, inclusiv cu privire la revizuirea frontierelor Ucrainei în favoarea României. Din aceste motive, susţine Voloşin, ministrul unrainean de Externe, Constantin Grişcenko, nu a fost în România într-o vizită oficială.

Voloşin a adăugat că Ucraina este dispusă să stabilească relaţii de bună vecinătate cu România, dar graniţele României nu vor mai fi niciodată aşa cum au fost în perioada 1918-1940, când în componenţa României intrau Bucovina de Nord şi Basarabia de Sud.