Un edificiu monumental, descoperit la Sarmizegetusa Regia jpeg

Un edificiu monumental, descoperit la Sarmizegetusa Regia

📁 Dacia antică
Autor: Redacția
🗓️ 7 august 2019

Săpăturile arheologice din acest an de la Sarmizegetusa Regia continuă cercetarea unui edificiu monumental și a unei căi de acces descoperite în vara anului 2018. 

”Săpăturile arheologice din acest an continuă cercetarea unuia dintre elementele importante ale zonei sacre, anume o nouă cale de acces. Până în prezent au fost identificate trei segmente ale unei alei pavate cu dale de piatră (gresie, andezit, calcar). Aleea este o ramificație a drumului ceremonial principal, un obiectiv al campaniei fiind descoperirea joncțiunii dintre ele. În același sector, terasa a IX-a, este în curs de desfășurare dezvelirea unui edificiu monumental ale cărui plan și funcționare vor fi precizate la finalizarea cercetărilor”, informează un comunicat al administrației Sarmizegetusa Regia.

Sarmizegetusa Regia 2 jpg jpeg

În vara anului 2018, arheologii care au efectuat cercetări la Sarmizegetusa Regia au descoperit o secțiune dintr-o alee construită în vremea dacilor, pavată cu gresie, blocuri de andezit aduse de la peste 50 de kilometri și blocuri de calcar. Drumul antic duce spre o construcție monumentală necunoscută până acum.