Un cetățean român, rănit în atacul armat din Las Vegas jpeg

Un cetățean român, rănit în atacul armat din Las Vegas

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 3 octombrie 2017

Un cetățean român a fost rănit în atacul armat ce a avut loc duminică, în Las Vegas - Statele Unite ale Americii, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

"Potrivit informațiilor obținute, până la acest moment, printre persoanele rănite în urma atacului a fost identificată o persoană de cetățenie română. Aceasta a fost transportată și internată la un spital din regiune pentru îngrijiri medicale de specialitate", precizează MAE.

Potrivit sursei citate, consulul onorific al României la Las Vegas îl va vizita pe cetățeanul român de îndată ce starea de sănătate a acestuia va permite acest lucru. Consulatul General al României la Los Angeles este în contact permanent cu autoritățile locale și este pregătit să acorde asistență consulară, arată MAE.

Cel puțin 59 de persoane au fost ucise și peste 500 au fost rănite într-un atac armat care a avut loc duminică noaptea la Las Vegas, în timpul unui concert de muzică country în aer liber. Poliția l-a identificat pe atacator drept Stephen Paddock, un bărbat alb în vârstă de 64 de ani. Suspectul a fost împușcat mortal de polițiști. Atacatorul se afla la etajul al 32-lea al hotelului-cazinou Mandalay Bay (foto sus), în apropierea căruia se desfășura concertul.

În locuința lui Stephen Paddock, în localitatea Mesquite situată la 120 de kilometri de Las Vegas, anchetatorii au găsit "peste 18 arme de foc, explozivi și mai multe mii de gloanțe, precum și aparate electronice pe care le studiem în prezent", a declarat șeriful orașului Las Vegas, Joseph Lombardo, într-o conferință de presă.