Un cercetător britanic a descoperit eseurile din tinerețe ale lui Edmund Burke jpeg

Un cercetător britanic a descoperit eseurile din tinerețe ale lui Edmund Burke

📁 Istorie contemporană
Autor: Andreea Lupşor
🗓️ 26 septembrie 2012

Biografia faimsoului filosof britanic Edmund Burke poate fi acum rescrisă pentru a umple un gol semnificativ privind anii tinereții sale, după descoperirea unei colecții de eseuri politice scrise acum circa 250 de ani, potrivit LiveScience.

Edmund Burke e cunoscut pentru eseurile și discursurile sale politice, pentru simpatiile față de cauza americanilor în timpul Războuiului de Independență, precum și pentru opoziția față de Revoluția Franceză.

Eseurile descoperite recent datează din 1757, când Burke avea doar 27 de ani, o perioadă descrisă deseori drept „anii dispăruți” ai biografiei sale.

Richard Bourke, cercetător la Universitatea din Londra, a declarat că ultimele eseuri semnate de Burke au fost descoperite în urmă cu 80 de ani, în anii '30, ceea ce face ca această descoperire să fie extrem de importantă, mai ales că ea oferă informații privind modul în care acest tânăr talentat orator s-a transformat într-un politician important. Bourke este cel care a descoperit eseurile, în câteva caiete care au aparținut lui William Burke, prieten apropiat și rudă a faimosului filosof.

În aceste eseuri, Burke discută despre natura partidelor politice și despre relația constituțională dintre Marea Britanie și Irlanda (el era de origine irlandeză). Aceste scrieri timpurii oferă indicii privind influențele care au modelat ideile politice ale lui Burke. Specialiștii știau că în anii 1750, în timp ce urmărea să facă o carieră din scris la Londra, Burke s-a arătat interesat și de filosofie și istorie.

Potrivit lui Bourke, aceste noi documente arată că Burke a căutat să ajungă la o înțelegere profundă a politicii prin prisma filosofiei, cu precădere a filosofiei iluministe. De asemenea, aceste eseuri abordează teme care vor apărea mult mai târziu în scrierile lui Burke, precum ideile sale despre partidele politice, care erau văzute atunci ca o forță negativă în viața politică. 

Sursa: www.livescience.com