Un bloc de marmură, comandat în secolul al XVII lea, va fi livrat în curând la Palatul Versailles jpeg

Un bloc de marmură, comandat în secolul al XVII-lea, va fi livrat în curând la Palatul Versailles

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 26 februarie 2019

Găsit la marginea unei cariere de piatră din Aude, departament situat în sudul Franței, în apropiere de granița cu Spania, un bloc de marmură comandat în secolul al XVII-lea de Palatul Versailles va fi transportat la destinație cu o întârziere de 349 de ani.

Blocul de marmură roșie de Caunes a fost descoperit la marginea unei cariere de piatră. Blocul de trei tone a fost comandat de Versailles, în timpul construcției palatului, în secolul al XVII-lea. Marmura trebuia folosită pentru construirea unei capele în curtea palatului, însă proiectul a fost abandonat.

”Am decis să onorăm comanda”, a declarat Khalid Massoud, managerul carierei de piatră, citat de publicația franceză Le Parisien.  

Blocul de marmură va fi livrat folosind mijloacele de transport și ruta din secolul al XVII-lea. Marmura va fi transportată cu un car de lemn tras de cai până la Canal du Midi, apoi va fi transportată pe apă cu o barjă de lemn, trasă tot de cai, de-a lungul canalului. Ajunsă la destinație, marmura va fi sculptată pe în curtea Palatului Versailles.