Ultimul telefon al lui Adolf Hitler, vândut la o licitație în SUA / VIDEO jpeg

Ultimul telefon al lui Adolf Hitler, vândut la o licitație în SUA / VIDEO

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 20 februarie 2017

Un telefon care i-a aparținut lui Adolf Hitler a fost vândut, duminică, la o licitație în SUA cu suma de 243.000 de dolari.

Telefonul a fost găsit în buncărul ”Führer-ului” după căderea regimului nazist și păstrat din 1945 într-o geantă de piele. Confecționat din bachelită de firma germană Siemens, telefonul a ajuns în mâinile unui colecționar privat din SUA al cărui nume nu a fost dezvăluit, relatează Agerpres

Aparatul a fost păstrat în geanta de piele a britanicului Ranulf Rayner, 82 de ani, care l-a moștenit de la tatăl său, brigadierul Ralph Rayner, poate primul militar ne-sovietic care a pătruns în buncărul lui Hitler. 

Telefonul folosit de Hitler în ultimii doi ani ai celui De-al Doilea Război Mondial, era original de culoare neagră, dar a fost vopsit în roșu. Pe spatele aparatului este gravat numele lui Adolf Hitler, alături de o acvilă și o zvastică. 

Citește și: 

O iniţiativă controversată:reconstituirea buncărului lui Hitler pentru turişti 

„Bârlogul Lupului”-Buncărul lui Hitler ascuns în pădurile Poloniei 

Confesiunile ultimului supravieţuitor din BUNCĂRUL LUI HITLER:"L-am văzut pe Hitler prăbuşit cu capul pe masă. Eva Braun zăcea pe canapea, cu capul îndreptat spre el"