Turismul Egiptului e afectat de deversările de petrol din Marea Roşie jpeg

Turismul Egiptului e afectat de deversările de petrol din Marea Roşie

📁 Egiptul Antic
Autor: Redacția
🗓️ 23 iunie 2010

Petrolul deversat de la o platformă petrolieră, situată pe coasta egipteană a Mării Roşii, periclitează viaţa submarină din apropierea staţiunilor turiste, a anunţat duminică o organizaţie neguvernamentală egipteană pentru protecţia mediului, relatează AFP.

Deversările au apărut la nordul staţiunii Hurghada şi în regiunea din apropierea sa, care atrage anual milioane de turişti datorită bogăţiei mediului submarin, a declarat directorul organizaţiei Hurghada Environmental Protection and Conservation Agency (HEPCA), Amr Ali.

"Acest lucru a început în urmă cu cinci zile şi companiile responsabile nu au informat pe nimeni. Este o catastrofă", a precizat Ali, adăugând că petele de petrol au început să polueze zonele protejate şi să afecteze plajele turistice.

"Întreprindem toate acţiunile legale pentru a nu se răspândi mai mult", a menţionat Ali, dar a refuzat să dezvăluie numele companiilor în cauză invocând motive juridice.

Ministerele Mediului şi Turismului au dat asigurări, la rândul lor, că deversările de petrol sunt ţinute sub control şi că sunt luate măsuri pentru a "combate poluarea", a anunţat agenţia oficială Mena.

Ministrul Mediului, Maged George, şi cel al Petrolului, Sameh Fahmy, au vizitat sâmbătă zona afectată.

Potrivit directorului HEPCA, această mobilizare nu este suficientă. "Vizitele nu folosesc la mare lucru. Am dori un plan de acţiune clar şi să fie aplicate norme mai stricte în privinţa platformelor pentru a proteja zonele naturale", a declarat el.