Tunisianul bănuit a fi autorul atentatului de la Berlin a fost ucis la Milano, a confirmat ministrul italian de Interne  T jpeg

Tunisianul bănuit a fi autorul atentatului de la Berlin a fost ucis la Milano, a confirmat ministrul italian de Interne T

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 23 decembrie 2016

Tunisianul Anis Amri, căutat de autorităţile germane care-l bănuiesc a fi autorul atacului de luni seară din Berlin, a fost ucis în Italia, la Milano, în urma unui schimb de focuri cu poliţia, a confirmat ministrul italian de Interne.

Un purtător de cuvânt al Ministerului german de Interne a declarat că ţara este „uşurată“ de informaţiile oferite de autorităţile italiene, potrivit cărora principalul suspect pentru atentatul de la Târgul de Crăciun a fost ucis de poliţie la Milano, relatează AFP. El a mulţumit Romei.

„Colegii noştri de la Consulatul din Milano au fost informaţi rapid“, a precizat el.

Premierul italian Paolo Gentiloni a precizat că a anunţat-o personal pe cancelarul Angela Merkel că Anis Amri a fost ucis.

 Ministrul italian de Interne a confirmat că bărbatul ucis la Milano este Anis Amri, suspectat de autorităţile germane a fi autorul atentatului de luni seară de la Berlin.

 Poliţiştii italieni au descoperit un bilet de tren pe ruta Franţa-Italia asupra suspectului pentru atentatul de la Berlin, potrivit Corriere della Sera, preluat de news.ro.

Anis Amri ar fi luat trenul de la Chambery (sud-estul Franţei), via Torino, până la Milano, unde a coborât în gara San Giovani la ora locala 01.00 (02.00, ora României), cu două ore înainte să fie oprit de o patrulă a poliţiei care i-a cerut actele.

 Agenţia de presă italiană ANSA a anunţat că amprentele bărbatului de orgine magrebiană, ucis vineri dimineaţă la Milano, corespund cu cele ale suspectului de la Berlin.

Un bărbat cu o cagulă pe faţă a fost împuşcat de poliţiştii italieni în urma unui control. Bărbatul a refuat să se legitimeze, ar fi scos o armă, moment în care poliţiştii au tras în el. Bărbatul ar fi strigat „Allah Akbar“ (Allah este mare, în trad.).

Potrivit primelor informaţii publicate de presa italiană, bărbatul care mergea pe jos a fost oprit pentru un control de rutină în jurul orei 3 (4 ora României), în Piazza 1 Maggio din Milano, transmite News.ro.

Bărbatul de origine magrebiană nu avea acte la el,  dar corespunde descrierii suspectului pentru atentatul de la Berlin.

Unul dintre poliţiştii italieni a fost rănit la spate în timpul confruntării cu bărbatul.