Tunele secrete ale cavalerilor templieri, folosite pentru a transporta aurul către „Turnul Comorilor”, descoperite în Israel jpeg

Tunele secrete ale cavalerilor templieri, folosite pentru a transporta aurul către „Turnul Comorilor”, descoperite în Israel

📁 Istorie Medievală Universală
Autor: Redactia Adevarul
🗓️ 6 noiembrie 2019

Tunele secrete construite de cavalerii templieri pentru a transporta aurul la „Turnul comorilor” au fost descoperite de arheologi în oraşul de coastă Acre din Israel, relatează The Independent.

Arheologul american Dr Albert Lin a dezvăluit în cadrul unui documentar National Geographic descoperirea tunelelor secrete folosite de cavalerii templieri, legendarii călugării războinici, acum 800 de ani. 

  Începând din secolul al-XI-lea, cavalerii templieri, credincioşi creştini, au luptat în cruciade „pentru Dumnezeu, aur şi glorie”, se arată în documentar. Călugării erau recunoscuţi pentru abilităţile lor feroce de luptă. 

  „Pe undeva în oraşul modern Acre se află centrul lor de comandă şi posibil chiar comoara lor”, a spus arheologul. 

Cu ajutorul tehnologiei LiDAR (lasere şi dispozitive de detectare sigure pentru artefacte) echipa de oameni de ştiinţă a scanat un loc unde s-a aflat o fortăreaţă-cheie la momentul celei de-A Treia Cruciade, dezvăluind tunele secrete şi o garnizoană. Doar că turnul este îngropat sub straturi de câţiva metri de noroi şi pietre şi nu e clar dacă vor avea loc excavări.

„Ei duceau în secret aurul în Turnul Comorilor, încununarea gloriei oraşului”, a spus expertul.

Un număr de 9 cruciade au avut loc între secolele al-XI-lea şi al-XIII-lea fiind iniţial purtate în scopul de a scoate „necredincioşii” de pe pământul sfânt al Israelului – astăzi unul dintre locurile sacre pentru creştinism, iuidaism şi islamism deopotrivă.

Dar cum cruciaţii sosiţi în Israel nu ştiau nimic despre islamism l-au confundat cu o ramură a creştinismului, astfel că ei i-au lăsat în viaţă pe majoritatea musulmanilor, în timp ce au ucis cu brutalitate mii de evrei. Aceştia au ucis chiar şi evrei europeni – pe care i-au întâlnit în drumul lor spre Orientul Mijlociu.

  Domul Rocii, unul dintre locurile sacre pentru musulmani a devenit lăcaş de cult, în vreme ce Moscheea Al-Aqsa a fost transformată în grajd. 

  Regele Ierusalimului le-a oferit cavalerilor templieri Domul Rocii unde şi-au stabilit sediul, ulterior servind drept model architectonic bisericilor cruciaţilor din Europa.