Trenul regal a revenit în Gara de Nord  Când poate fi vizitat jpeg

Trenul regal a revenit în Gara de Nord. Când poate fi vizitat

Dupa exact un an, trenul regal a revenit, duminica seara, in Gara de Nord din Capitala, iar de azi oricine il va putea vizita. Garnitura de epoca poarta o mare incarcatura istorica, legata de familia regala a Romaniei, dar si de perioada comunista.

In fata trenului a fost adusa si o locomotiva cu abur din 1936, deschisa si ea publicului. Salonul regal este, conform istoricilor, cel mai important vagon al trenului, dat fiind ca aici au luat masa, de-a lungul timpului, regi si presedinti ale marilor puteri, precum Statele Unite si URSS. Majestatea sa, Regele Carol al II-lea a utilizat acest tren in timpul celui de-al doilea razboi mondial, garnitura revenindu-i apoi Majestatii sale, Regele Mihai.

Vizitatorii vor putea sa vada, insa, si dormitorul regal, cu cele doua camere, pentru rege si pentru regina, baia sau bucataria, precum si vagonul demnitarilor, acolo unde dormeau oaspetii. Vagoanele sunt finisate cu materiale dintre cele mai scumpe, precum piele de Cordoba, pentru scaune si fotoliile din saloane, sau furnir de nuc si trandafir, pentru mese.

Trenul va fi deschis vizitarii incepand de luni, de la ora 9 dimineata la 7 seara si pana duminica. Actiunea face parte din cadrul “saptamanii altfel”, din scoli si gradinite.

Sursa: http://onlinereport.ro