Trauma “fetiţei în palton roşu” din “Lista lui Schindler” jpeg

Trauma “fetiţei în palton roşu” din “Lista lui Schindler”

📁 Holocaust
Autor: Redacția
🗓️ 6 martie 2013

Oliwia Dabrowska, actriţa care a interpretat rolul emblematicei fetiţe în palton roşu din “Lista lui Schindler” (1993), a rămas traumatizată după ce a văzut pentru prima dată filmul în care a debutat, relatează Daily Mail.

Micuța poloneză avea 4 ani când a interpretat rolul fetiţei în roşu din capodopera regizată de Steven Spielberg. Paltonul ei este singura pată de culoare din întreaga peliculă filmată în alb-negru, “o pată roşie într-o mare de gri”, comentează presa internaţională.

Fetiţa apare în doar două secvenţe din film:când rătăceşte prin mulţime şi este observată de afaceristul Oskar Schindler (Liam Neeson) şi când Schindler îi vede trupul neînsufleţit, aşezat deasupra unei movile de cadavre ce urmează a fi incinerate, moment în care conştientizează impactul Holocaustului. Acţiunea are loc în timpul lichidării lagărului din Cracovia, din 1943, iar tema centrală a acestui film se bazează pe evenimente reale.

Fetiţa devine factorul declanşator al unei misiuni de salvare a mai mult de 1.000 de evrei destinaţi exterminării.

Oliwia susţine că a fost “îngrozită” atunci când a văzut pentru prima dată filmul, la vârsta de 11 ani, încălcându-şi astfel promisiunea făcută regizorului Steven Spielberg de a nu-l viziona până la împlinirea a 18 ani, scrie Daily Mail. Tânăra a afirmat, într-un interviu pentru The Times, preluat de Daily Mail, că rolul a influenţat-o în mod negativ şi a traumatizat-o ani întregi.

“Mi-a fost ruşine de acest rol şi mă deranja atunci când părinţii mei spuneau cuiva în ce film am jucat”, a mărturisit Oliwia Dabrowska.

sursa:gandul.info