Sute de monede medievale, descoperite într o pădure din Dâmboviţa jpeg

Sute de monede medievale, descoperite într-o pădure din Dâmboviţa

📁 Antichitate
Autor: Mediafax
🗓️ 4 iunie 2015

Sute de monede provenind din perioada domnitorului Mircea cel Bătrân au fost descoperite de membrii unei asociaţii de arheologi amatori, care fac căutări cu ajutorul detectorului de metal, într-o pădure din judeţul Dâmboviţa, tezaurul fiind predat Muzeului Naţional de Istorie a României, anunță Mediafax.

Peste 600 de monede provenind din secolul al XIV-lea, din perioada primei domnii a lui Mircea cel Bătrân, au fost descoperite într-o pădure din judeţul Dâmboviţa de către o Asociaţia Pro Detecţie, care reuneşte arheologi amatori, transmtie corespondentul MEDIAFAX.

Mircea Adrian Codoban, descoperitorul acestor monede, a declarat corespondentului MEDIAFAX că tezaurul conţine 578 de dinari din argint şi alte peste 40 de fragmente de dinari, toate fiind predate Muzeului de Istorie a României.

Codoban a spus că a căutat în pădurea din Dâmboviţa împreună cu doi colegi, iar la finalul a aproximativ şase ore de căutări, în timp ce se îndreptau către maşină, detectorul le-a semnalizat prezenţa tezaurului.