Superstiţii din Evul Mediu: scheletul unei "vrăjitoare" a fost găsit cu şapte piroane înfipte în maxilar jpeg

Superstiţii din Evul Mediu: scheletul unei "vrăjitoare" a fost găsit cu şapte piroane înfipte în maxilar

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 26 septembrie 2011

Aceastea sunt rămăşiţele vechi de 800 de ani ale unei femei despre se crede că a fost "vrăjitoare". Arheologii spun că aceia care au îngropat-o se temeau cu siguranţă de puterile femeii iar ca măsură de precauţie i-au înfipt în maxilar nu mai puţin de şapte cuie.

Macabra descoperire a fost făcută în timpul unor săpături într-o zonă despre care istoricii spun că ar fi un cimitir al "vrăjitoarelor". În acelaşi loc, o altă femeie, care a trăit cam în aceeaşi perioadă, a fost găsită îngropată cu 17 zaruri în jurul ei.Arheologii spun că femeile aveu în jur de 25-30 de ani atunci când au murit. Ele au fost îngropate în mormite puţin adânci fără sicriu sau alte aranjamente în apropierea unei biserici din Piombino, Italia.

În jurul femeii cu piroane înfipte în maxilar s-au mai găsit alte 13 cuie mari.

image

Arheologul Alfonso Forgione, de la Universitatea L'Aquila, care a condus săpăturile este convins că scheletele sunt ale unor vrăjitoare, datorită modului în care cele două femei au fost îngropate. "Este o descoperire neobişnuită şi în acelaşi timp fascinantă. N-am mai văzut aşa ceva. Modul în care a fost îngropată femeia cu piroane, fără sicriu sau alt veşmânt, mă face să cred că oamenii se temeau că aceasta s-ar fi putut ridica din morţi", spune Forgione."Al doilea schelet a fost descoperit cu 17 zaruri în jurul său. 17 este un număr care aduce ghinion în Italia, iar zarurile erau un joc interzis femeilor acum 800 de ani", mai spune arheologul.