SUA au mai avut un preşedinte care s a infectat în plină pandemie: Cazul Woodrow Wilson jpeg

SUA au mai avut un preşedinte care s-a infectat în plină pandemie: Cazul Woodrow Wilson

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 5 octombrie 2020

Donald Trump nu este singurul preşedinte american care s-a infectat în plină pandemie. Acum o sută de ani, Woodrow Wilson a contractat virusul gripei spaniole, boală care a provocat milioane de morţi după Primul Război Mondial. 

Woodrow Wilson s-a îmbolnăvit de gripă spaniolă în aprilie 1919, atunci când se afla la Paris pentru a negocia sfârşitul Primului Război Mondial. Preşedintele american s-a întâlnit în cadrul negocierilor de la Paris şi cu Regina Maria a României, cu care a avut două întrevederi, la 10 şi la 11 aprilie. Potrivit profesorului Thomas Schwartz, puţină lume a ştiut de faptul că preşedintele Wilson era bolnav, pentru că soţia lui a reuşit să ascundă informaţia „prin crearea unei bule în jurul său”. „Ei au explicat că boala a apărut din cauza suprasolicitării, deoarece Wilson era cunoscut ca un muncitor”, a declarat pentru NBC profesorul de la Universitatea Vanderbilt din Nashville, Tennessee, relatează adevarul.ro.

Începută în 1918 şi încheiată doi ani mai târziu, gripa spaniolă este considerată a fi una dintre cele mai letale pandemii din istoria umanităţii, după Moartea neagră din secolul XIV. Cel puţin 17 milioane de persoane ar fi murit din cauza gripei spaniole. În nouă luni de la apariţia primelor cazuri de SARS-CoV-2 în China, bilanţul mondial al deceselor provocate de acest coronavirus a trecut pragul de 1 milion.