STUDIU  Căsătoriile între parteneri de acelaşi sex se practicau încă din Evul Mediu jpeg

STUDIU. Căsătoriile între parteneri de acelaşi sex se practicau încă din Evul Mediu

📁 Istorie Medievală Universală
Autor: Redacția
🗓️ 14 mai 2012

Căsătoriile între parteneri de acelaşi sex datează încă din Evul Mediu, sugerează o cercetare a unui profesor de la Universitatea Yale, scrie The Daily Mail.

Istoricul John Boswell susţin că elementele ceremoniilor oficiate între persoanede acelaşi sex erau foarte asemănătoare celor practicate în cazul căsătoriilor heterosexuale. Slujba avea loc la biserică, familiile celor doi parteneri fiind prezente pentru a binecuvânta uniunea. Ceremonia era oficiată de un preot, iar după rostirea jurămintelor avea loc o petrecere.

Profesorul John Boswell, fost preşedinte al catedrei de istorie de la Universitatea Yale, a descoperit existenţa unor ceremonii care se numeau "oficierea uniunilor între persoane de acelaşi sex " şi "rânduiala uniunii a doi bărbaţi", ceremonii practicate în secolele X-XII.

Descoperirile lui Boswell au fost publicate într-o lucrare prin care argumentează că atitudinea Bisericii Catolice moderne cu privire la homosexualitate "s-a îndepărtat de la toleranţa şi chiar celebrarea iubirii homosexuale care au caracterizat primul mileniu al învăţăturilor bisericeşti".

Recent, preşedintele Barack Obama a declarat că susţine mariajul între homosexuali. "Pentru mine, personal, este important să menţionez că eu consider drept normal ca acele cupluri de acelaşi sex să se poată căsători", a declarat Obama.