Studiourile Warner Bros  vor lansa scenariile unor filme celebre în format e book jpeg

Studiourile Warner Bros. vor lansa scenariile unor filme celebre în format e-book

📁 Istoria Filmului
Autor: Redacția
🗓️ 2 mai 2012

Reprezentanţii studiourilor hollywoodiene Warner Bros. au anunţat că vor lansa în curând scenariile unor filme celebre, precum Casablanca şi Ben-Hur, în format e-book.

Printre celelalte filme incluse în acest proiect, denumit "Inside the Script", se află "Un American la Paris/ An American in Paris" şi "La nord, prin nord-vest/ North by Northwest", informează bbc.co.uk.

Versiunile e-book ale acestor scenarii vor conţine elemente inedite, precum descrierile unor scene de luptă, note de producţie, storyboard şi fotografii realizate pe platourile de filmare.

Versiunea e-book a scenariului filmului Ben-Hur conţine pasaje ilustrate cu prestaţia actorului Charlton Heston şi pasaje extrase din jurnalul de platou din timpul filmărilor.

image
image

E-book-ul pentru "Un American la Paris" include reproduceri ale biletelor vândute la premiera de la Hollywood a filmului, realizate de artistul John Truwe.

În versiunea e-book a scenariului pentru Casablanca se află şi o telegramă expediată de producătorul Hal Wallis, în care acesta descrie cearta cu directorul Jack Warner, care l-a bruscat pe Wallis pentru a susţine el însuşi pe scenă discursul de acceptare a premiul Oscar, acordat în 1944 acestei pelicule.

E-book-ul pentru "La nord, prin nord-vest" include schiţele costumelor din film şi pasaje extrase din notele muzicale ale compozitorului Bernard Herrmann.

sursa:mediafax.ro