Știați de modificările din Piața Unirii din Timișoara ar putea afecta centrul vechi al oraşului? jpeg

Știați de modificările din Piața Unirii din Timișoara ar putea afecta centrul vechi al oraşului?

📁 Patrimoniu în pericol
Autor: Ionuț Filipescu
🗓️ 6 ianuarie 2014

Deschiderea șantierelor din zona centrală a Timișoarei a obligat Primăria să găsească rapid o soluție pentru a obține locuri de parcare. În acest sens, edilul timișorean a propus amenajarea unei parcări în Piața Unirii,  o zonă cu numeroase obiective turistice.

Istoricul Ioan Hațegan a atras atenția autorităților asupra unei posibile deteriorări a Palatului Baroc, dar și a celorlalte clădiri istorice:„Obiectele expuse în Palatul Baroc nu rezistă la traficul rutier. Muzeul a fost gândit pentru zona pietonală. În plus, să nu mai vorbim despre fațadele clădirilor istorice care ar putea fi distruse.”

Primarul orașului de pe Bega a dat asigurări că nu există pericolul deteriorării clădirilor:„Cetățenii sunt foarte mulțumiți de acest trafic în Piața Unirii, care nu face niciun rău nimănui, niciunei clădiri și niciunei persoane. Totul este făcut cu grijă, nu s-a întâmplat nimic cu clădirile atunci când s-a circulat pe toată această rețea de străzi din centrul istoric și evident că Piața Unirii se traversează numai de către mașini mici, de către vehicule ușoare, în general, pe o porțiune de circa 100 de metri, mergând cu viteză foarte redusă. Nu e nicio vibrație, nu se întâmplă absolut nimic.”

După cum este binecunoscut faptul că politicul și științificul intră adesea în contradicție, ne întrebăm cât de benefică este transformarea unuia dintre cele mai atractive locuri ale Timișoarei pentru clădirile istorice din această zonă, având în vedere vibrațiile cauzate de automobilele care vor tranzita Piața Unirii.

Sursa:http://www.opiniatimisoarei.ro