Statul american Texas, inundat de ploile aduse de furtuna Harvey / FOTO jpeg

Statul american Texas, inundat de ploile aduse de furtuna Harvey / FOTO

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 28 august 2017

Furtuna Harvey, care a ucis cel puţin două persoane, a inundat duminică Texasul, inclusiv Houstonul, cel mai mare oraş din statul american.

Autorităţile americane se aşteaptau luni să fie nevoite să asigure adăposturi unui număr de 30.000 de persoane, în centre de evacuare, în urma inundaţiilor fără precedent cauzate de furtuna Harvey în Texas, care urmează să se agraveze, relatează adevarul.ro.

Potrivit unui buletin al centrului Nţional al Uraganelor (NHC), între 38 şi 63 de centimetri de apă de ploaie urmează să se înregistreze până joi. 

Cel mai puternic uragan care s-a abătut asupra Statelor Unite din 2005 încoace, iar asupra Texasului din 1961, retrogradat între timp ca furtună tropicală, se deplasează cu doar doi kilometri pe oră şi îşi va deversa trombele de apă asupra aceloraşi regiuni.

Uraganul a atins litoralul vineri seara, ca uragan de categoria 4 - pe scală de cinci - însă rafalele sale de vânt pierd din intensitate şi mai ating doar 75 de kilometri pe oră.

Navy photo JPG jpeg
Coast Guard photo by Air Station Corpus Christi JPG jpeg
170827 A ZW944 002A JPG jpeg
photo by Lt Zachary West JPG jpeg

Vezi aici GALERIE FOTO

Paza de Coastă, care a salvat aproximativ 30 de persoane, a anunţat duminică faptul că a primit 300 de apeluri de salvare din regiunea Houstonului. Aeroportul Hobby, al doilea cel mai important din Houston, s-a închis - pistele se află sub apă. Cel mai important aeroport, George Bush International, a anulat mai multe zboruri.

Foto: defense.gov