Sicriul ucigaşului lui Kennedy va fi scos la licitaţie jpeg

Sicriul ucigaşului lui Kennedy va fi scos la licitaţie

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 17 decembrie 2010

Sicriul în care a fost ingropat Lee Harvey Oswald, bărbatul acuzat că l-ar fi omorât pe preşedintele Statelor Unite, John F Kennedy, va fi vândut la licitaţie, în Los Angeles, după aproape 50 de ani după evenimentele care au dus la moartea sa prematură.

Licitaţia pentru sinistrul obiect, care a păstrat cadavrul descompus al lui Oswald din 1963 până în 1981, va începe de la 1.000 dolari, deşi interesul crescut al muzeelor şi al colecţionarilor privaţi se poate să crească de multe ori preţul iniţial, potrivit The Independent.

Oswald, care a fost arestat imediat după asasinarea lui Kennedy în Dallas, a fost împuşcat şi ucis de către Jack Ruby, proprietarul unui club de noapte, în timp ce acesta era încă în custodia poliţiei, însă înainte de proces. Acest incident a lansat teoriile conspiraţiei fără sfârşit.El a fost înmormântat într-un sicriu de pin în Fort Worth, Texas, la scurt timp după aceea. Dar după aproape două decenii, văduva sa, Marina şi fratele său, Robert, au cerut exhumarea sicriului după ce au auzit zvonuri cum că trupul decedatului a fost înlocuit cu cel al unui agent secret rus.

O verificare dentară de către patologi a arătat că trupul e cel al lui Lee Harvey Oswald. Rămăşiţele au fost transportate la cimitirul din Rose Hill, pentru a fi înmormântate într-un alt sicriu.Sicriul original în care a fost înmormântat Oswald a rămas la Baumgardner Funeral Home, o firmă de pompe funebre locale care se ocupa de exhumare. Acolo sicriul a fost curăţat pentru a fi vândut lui Nate D Sanders de la firma de licitaţii din Los Angeles.  Laura Yntema, manager la compania de licitaţii, spune că sicriul e făcut din lemn de pin decolorat, are dimensiunile de 80 cm lăţime şi 24 cm adâncime şi a fost grav deteriorat de apa.

Sanders spune că licitaţia de pe 16 decembrie va include, într-un lot separat, şi o bucată de piele pătată de sânge din scaunul maşinii în care a stat preşedintele Kennedy când a fost ucis.