Se deschide centrul cultural din Vila lui Alexandru Marghiloman jpeg

Se deschide centrul cultural din Vila lui Alexandru Marghiloman

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția
🗓️ 1 octombrie 2015

Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” își deschide, mâine, porțile în Vila Albatros, după patru ani de lucrări de reabilitare realizate cu fonduri europene în valoare de 20 de ­mi­lioane de lei.

Odată cu inaugurarea, programată mâine la ora 17, 00, va avea loc o expoziție de pictură, grafică și sculptură. Vor fi expuse lucrări realizate de:Florin Menzopol, Gabriel Mihalache, Răzvan Mihalcea și Ștefan Lăzărescu „Pește”. De asemenea, muzicianul Lucian Manciu va susține un recital de chitară clasică.

Vila Albatros, fostă reședință a ministrului Alexandru Marghiloman din parcul cu același nume, va găzdui Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”, instituție ­pu­blică de cultură și educație din subordinea Consiliului Local. Lucrările de reabilitare a ­mo­numentului istoric, , Ansamblul Conacului Marghiloman” au fost finalizate oficial după patru ani de la obținererea finanțării. 

Proiectul de restaurare a Vilei Albatros și de reabilitare a Parcului Marghiloman a fost inclus în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, cu o valoare totală de 27, 3 ­mi­lioane lei, din care eligibilă de 21, 32 de milioane de lei. Au fost realizate lucrări interioare și exterioare de reabilitare a Vilei „Albatros“ și a terenului din jur, în suprafață de 4.348 m.p., a fost refăcut iluminatul exterior, iluminatului decorativ în incintă și al construcției.

În ceea ce privește infras­tructura parcului, extins pe o suprafață de 12 hectare, componentă a complexului monumental cu același nume, acesta a fost refăcut, astfel încât să asigure o funcționalitate sporită elementelor existente.

sursa:Opinia Buzau