Scrisorile de dragoste dintre doi soldaţi trimise în cel de Al Doilea Război Mondial jpeg

Scrisorile de dragoste dintre doi soldaţi trimise în cel de-Al Doilea Război Mondial

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 17 februarie 2017

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, corespondenţa scrisă cu persoana iubită era foarte des întâlnită, până astăzi fiind descoperite numeroase astfel de scrisori. De curând însă, a fost publicată corespondenţa dintre un soldat şi... iubitul său. În acea perioadă nu numai că homosexualitatea era ilegală, dar dacă relaţiile intime între parteneri de acelaşi sex erau dovedite, cei care făceau parte din armată erau împuşcaţi.

1 512 jpg jpeg

Pe când se afla în timpul serviciului militar, Gilbert Bradley era îndrăgostit. El a scris sute de scrisori, care primeau răspunsuri la fel de siropoase, şi care, doar unele dintre ele, erau semnate cu iniţiala G.  La mai bine de 70 de ani distanţă, după moartea lui Gilbert, s-a aflat că G. vine de la Gordon.  Atât din scrisori, cât şi din alte surse, s-a aflat că Bradley nu dorea să fie soldat, ba chiar s-a prefăcut că are epilepsie pentru a scăpa. Când războiul a început, el era deja îndrăgostit de Gordon Bowshers. Războiul a început un an mai târziu, cei doi fiind trimişi în colţuri diferite ale ţării.

2 370 jpg jpeg

Viaţa unui homosexual în timpul anilor’40 era incredibil de dificilă. Pentru asemenea preferinţe puteai fi trimis la curtea marţială şi pedepsit cu închisoarea. Abia în anul 1967 a fost dată un decret care consimţea faptul că persoanelor peste 21 de ani le este permisă o relaţie cu o alta de acelaşi sex. Cât despre relaţia celor doi se ştie că aceasta nu a fost una de lungă durată. Bradley a fost trimis într-o misiune în Scoţia, unde s-a îndrăgostit de altcineva. Surprinzător, acesta i-a scris lui Gordon, mărturisindu-i noua relaţie.

Sursa:bbc.com