Șapte tablouri faimoase au fost furate de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam jpeg

Șapte tablouri faimoase au fost furate de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam

Șapte capodopere, printre care picturi semnate de Picasso, Matisse, Monet și Gaugain, au fost furate marți dimineață din Muzeul Kunsthal din Rotterdam. Crima a fost catalogată drept cel mai mare jaf de acest tip care a avut loc în Olanda în ultimele două decenii.

Alertați de pornirea unei alarme, polițiștii au ajuns la fața locului după ce hoțul (sau hoții) fugise deja. Autoritățile olandeze au lansat o anchetă de proporții pentru descoperirea făptașului. Potrivit declarațiilor, jaful a avut loc în jurul orei 3.00 dimineața.

După ce inițial au refuzat să facă publice numele picturilor furate, poliția a anunțat – după ce s-a consultat cu proprietarii – despre ce tablouri este vorba:Tete d'Arlequin, a lui Pablo Picasso;La Liseuse en Blanc et Jaune, de Henri Matisse;Waterloo Bridge, Londonși Charing Cross Bridge, London, ale lui Monet;Femme Devant une Fenetre Ouverte, dite La Fiancee, a lui Paul Gaugain, și Woman with Eyes Closed, a lui Lucian Freud.

Potrivit presei olandeze, valoarea operelor este ordinul milioanelor de euro, iar faptul că aceste tablouri sunt atât de cunoscute va îngreuna vânzarea lor la un preț just pe piața neagră.

Este cel mai mare jaf de acest gen din Olanda ultimilor 20 de ani, depășindu-l ca importanță pe cel din 1991, când 20 de picturi au dispărut din Muzeul Van Gogh din Amsterdam.

Sursa:http://news.discovery.com