S au descoperit mesaje secrete în operele lui Platon jpeg

S-au descoperit mesaje secrete în operele lui Platon

📁 Antichitate
Autor: Redacția
🗓️ 30 iunie 2010

De mai bine de 2.000 de ani, lucrările sale au fost subiect de analiză şi dezbatere pentru cele mai strălucite minţi din istorie.

Chiar şi aşa, se pare că filosoful grec Platon mai are câteva surprize de oferit. O academie britanică susţine că a descoperit o serie de mesaje secrete, ascunse în unele dintre cele mai influente şi celebre lucrări ale lumii antice, scrie Daily Mail.

Conform descoperirilor făcute, Platon a fost un adept al lui Pitagora şi i-a împărtăşit convingerea că secretul Universului stă în numere şi matematică.

În antichitate, mulţi dintre adepţii săi au spus despre cărţile sale că au înţelesuri ascunse şi coduri secrete, teorie respinsă de oamenii de ştiinţă moderni.

"Este o istorie lungă şi interesantă, dar, concret, am descifrat codul. Am arătat că acele cărţi conţin, într-adevăr, coduri şi simboluri şi că descifrându-le, descoperim filosofia ascunsă a lui Platon", a spus cercetătorul Jay Kennedy, profesor de filosofie la Universitatea din Manchester.

Cheia descifrării "Codul lui Platon" se află într-o scară muzicală grecească din 12 note. Astfel, dr. Kennedy a descoperit că fraze cheie, cuvinte şi teme, apar în intervale regulate pe parcursul scrierile lui Platon şi că acestea se potrivesc cu spaţierea acestor 12 note în scara muzicală. De exemplu, în cea mai importantă lucrare a sa, Republica, se găsesc 12.000 de versuri homerice. Kennedy a descoperit ca la fiecare 1.000 de randuri, Platon se întoarce la tema muzicii. La fel, frazele cheie din dialog, au 12 cuvinte.

"Pe măsură ce îi citim lucrările, emoţiile noastre urmează suişurile şi coborâşurile unei scări muzicale", a mai spus Kennedy.