S a descoperit mormântul şi comoara unei prinţese celtice jpeg

S-a descoperit mormântul şi comoara unei prinţese celtice

📁 Antichitate
Autor: Redacția
🗓️ 23 iunie 2011

Pe malul Dunarii, la Heuneburg, in Germania, s-a descoperit mormantul unei printese celtice, vechi de 2.600 de ani, alaturi de o adevarata comoara de bijuterii din aur si chihlimbar.

Bijuterii lucrate fin in aur si chihlimbar sunt printre comorile celtice gasite intr-un mormant recent descoperit, in sudul Germaniei, informeaza National Geographic.

In mormantul descoperit langa Dunare, in localitatea Heuneburg, s-au gasit 80 de tone de artefacte si acestea au fost ridicate cu ajutorul unor macarale, in decembrie 2010 si transportate la un laborator specializat de langa Stuttgart.

Aici, arheologii analizeaza acum continutul mormantului celtic. In camera mortuara s-a gasit scheletul unei nobile celtice, vechi de 2.600 de ani.

Aceasta printesa, care a avut varsta intre 30 si 40 de ani, cand a murit, a fost inmormantata alaturi de o incapere plina de comori, cum ar fi coliere din aur impodobite cu perle. Ea a fost gasita purtand o bijuterie de chihlimbar in jurul taliei.

Importantul mormant descoperit confirma faptul ca Heuneburg a fost unul dintre primele centre de cultura si arta celtica, potrivit arheologilor, care au efectuat sapaturile.