Rochia purtată de prințesa Diana la Casa Albă nu a fost vândută la licitație / FOTO jpeg

Rochia purtată de prințesa Diana la Casa Albă nu a fost vândută la licitație / FOTO

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 10 decembrie 2019

Rochia de seară din catifea purtată de prințesa Diana când a dansat cu actorul John Travolta în timpul unui banchet oficial la Casa Albă, organizat de președintele american Ronald Reagan în 1985, nu și-a găsit un cumpărător la o licitație organizată luni la Londra.  

Specialiștii estimaseră că rochia s-ar putea vinde pentru o sumă cuprinsă între 250.000 și 350.000 de lire sterline, însă sumele licitate pentru achiziționarea ținutei create de designerul Victor Edelstein nu au reușit să atingă prețul de rezervă, stabilit la 200.000 de lire sterline, relatează Agrepres.

Rochia a fost vedeta unei licitații organizate în scopuri caritabile de prințesa Diana în 1997, când s-a vândut pentru 120.000 de lire sterline. Ținuta a mai fost scoasă la licitație în 2013, când a fost cumpărată pentru suma de 240.000 de lire sterline de un achizitor anonim, care a spus că dorește să-i facă o surpriză soției.

Charles Diana Nancy Ronald Reagan jpg jpeg

La dineul din 1985, prințesa de Wales, a făcut câteva piruete pe ringul de dans de la Casa Albă pe un colaj din melodiile din filmele „Grease” și „Saturday Night Fever” avându-l drept partener pe actorul John Travolta.

Diana John Travolta jpg jpeg

Foto: © Casa Albă / Ronald Reagan Presidential Library