Robin Hood siberian descoperit în munţii Altai jpeg

Robin Hood siberian descoperit în munţii Altai

📁 Istoria Orientului îndepărtat
Autor: Redacția
🗓️ 17 noiembrie 2016

Recent  a descoperitîn munţii Altai scheletul unui arcaş din epoca medievală, îngropat împreună cu săgeţile şi tolba sa într-un sarcofag de lemn.

Se pare că omul ar fi fost un luptător mongol, care  a trăit între 1200 şi 1300, iar felul în care a fost înhumat relevă faptul că era respectat în societate. Descoperirea a fost făcută de nişte localnici, undeva între stâncile din apropierea Kokoryei.

Mormântul conţinea „oasele unui bărbat adult, tolba sa din coajă de mesteacăn, săgeţi din lemn cu capete din fier, toate acestea având ornamente complicate. De asemenea, erau şi alte ustensile fabricate din rădăcini de copaci, precum şi resturi de panglici de mătase.”, scria presa locală.

tolba jpg jpeg

Ceea ce face şi mai interesantă descoperirea este tolba arcaşului. Aceasta avea două buzunare, folosite pentru diferite tipuri de săgeţi, şi de asemenea o curea din piele. Aceasta dispunea de decoraţiuni specifice Hoardei de Aur.

Mormântul va fi cercetat în detaliu după sezonul de iarnă, specialiştii sperând să găsească şi alte unelte folosite de către arcaş.