Ricky Martin, în rolul lui Che Guevara jpeg

Ricky Martin, în rolul lui Che Guevara

📁 Comunism
Autor: Redacția
🗓️ 10 iunie 2010

Cântăreţul Ricky Martin va reveni pe Broadway, în 2012, pentru a juca într-o nouă versiune a musicalului Evita, alături de actriţa argentiniană Elena Roger, interpreta rolului principal, au anunţat, miercuri, producătorii acestui spectacol, citaţi de Reuters.

Ricky Martin va interpreta rolul lui Che Guevara în acest musical inspirat din viaţa Evei Peron, compus de Andrew Lloyd Webber şi Tim Rice, pus în premieră în scenă în West End, la Londra, în 1978, iar pe Broadway, la New York, un an mai târziu.

Martin, în vârstă de 38 de ani, s-a aflat din nou pe prima pagină a ziarelor în martie, când a anunţat public faptul că este homosexual.

Precedentul său rol de pe Broadway a fost în spectacolul "Les Miserables".

Elena Roger revine în rolul Evei Peron după succesul înregistrat în acelaşi spectacol, jucat însă la Londra în 2006.

Acest musical a fost jucat pe numeroase scene ale lumii şi a fost adaptat într-un lungmetraj la Hollywood, în care Madonna a deţinut rolul principal.

Născut în 1971 la San Juan, capitala Porto Rico, Ricky Martin, pe numele său real Enrique Jose Martin Morales, şi-a început cariera solo în 1991, după o adolescenţă petrecută într-o trupă latino de băieţi, Menudo. Cântăreţul a vândut mai multe zeci de milioane de albume. Printre hiturile sale se numără "Maria (Un, dos, tres)", "Livin' la vida loca" şi "The cup of life/ La copa de la vida", imnul Cupei Mondiale de fotbal din 1998.

Materialul discografic din 2006 al lui Ricky Martin, "MTV Unplugged" a fost lider în clasamentul Billboard "Top Latin Albums", iar în acelaşi an a primit titlul de persoana anului din partea Latin Recording Academy.

Artistul cântă mai ales în limba spaniolă, fiind unul dintre puţinii artişti latino care şi-au construit o carieră de succes cântând şi în engleză.