Regina Hatshepsut, cea care a condus Egiptul în urmă cu 3 500 de ani, ar fi putut muri din cauza unei loţiuni cancerigene jpeg

Regina Hatshepsut, cea care a condus Egiptul în urmă cu 3.500 de ani, ar fi putut muri din cauza unei loţiuni cancerigene

📁 Egiptul Antic
Autor: Iulian Ioncea
🗓️ 24 august 2011

Mai mulţi cercetători de la Universitatea Bonn din Germania au afirmat că regina Hatshepsut ar fi putut muri din cauza unei loţiuni folosite pentru diferite afecţiuni ale pielii.

Reprezentanţii instituţiei au precizat că au cercetat timp de doi ani recipientul în care se află loţiunea şi aparţine Muzeului Egiptean, descoperind urme ale unei substanţe cancerigene. Aceştia au afirmat că în vas au găsit urme de ulei de palmier, ulei de nucşoară, acizi graşi, dar şi urme de benzpiren, o hidrocarbură aromatică puternic cancerigenă.

Specialiştii au adăugat că este foarte posibil ca regina să-şi fi provocat moartea fără să realizeze acest lucru, iar oficialii egipteni afirmă că Hatshepsut a suferit de diabet şi de cancer la ficat şi a murit la vârsta de 50 de ani.