Regina Ana, pentru ultima oară la Palatul Regal jpeg

Regina Ana, pentru ultima oară la Palatul Regal

📁 Monarhia în România
Autor: Redacția
🗓️ 11 august 2016

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana a ajuns ieri seară la Palatul Regal de pe Calea Victoriei. Acesta este depus în Sala Tronului, iar cei care doresc să depună flori şi să aducă un ultim omagiu Majestăţii Sale, Regina Ana sunt aşteptaţi astăzi şi mâine, între orele 08:00 şi 22:00.

Cei care doresc să participe la ceremonia funerală de la Palatul Regal trebuie să respecte un ste de reguli stricte de protocol. „Cum să te porţi într-o astfel de împrejurare? În primul rând să fii îmbrăcat adecvat, acum sigur ca nu toată lumea o să vină acolo îmbrăcată în mare doliu, dar îmbrăcată decent, în culori de preferință închise, fără sacoşe, fără genţi, fără să chinuiască copiii sub 7 ani, bebeluşi, pentru ca ăsta e scopul pentru care ei nu pot merge acolo, fiindcă se va aştepta, e obositor, bineînțeles să nu fumeze, să nu folosească telefoane mobile sau aparate de fotografiat”, a explicat istoricul Filip Iorga, fost consilier regal.

Sâmbătă dimineaţă, sicriul Reginei Ana va fi depus pe un catafalc în piaţa din curtea Palatului Regal, accesul publicului fiind liber doar în zonele special amenajate. Tot sâmbătă, la 11:30, cortegiul funerar va porni către Curtea de Argeş, unde va avea loc înmormântarea.