Regele Mihai, omagiat de președintele Parlamentului European: ”A reprezentat o parte importantă a istoriei României și a continentului nostru” jpeg

Regele Mihai, omagiat de președintele Parlamentului European: ”A reprezentat o parte importantă a istoriei României și a continentului nostru”

📁 Monarhia în România
Autor: Iulian Sîmbeteanu
🗓️ 13 decembrie 2017

Antonio Tajani, președintele Parlamentului European, l-a omagiat miercuri pe Regele Mihai I , despre care a spus că ”reprezintă o parte importantă a istoriei României și a continentului nostru”.

”Săptămâna trecută a murit ultimul rege al României, Mihai I, și vreau să reamintesc rolul său fundamental în aducerea țării sale în tabăra Aliaților, în 1944. Vreau să transmit condoleanțele noastre poporului și Parlamentului român, la despărțirea de această personaj istoric, care a reprezentat o parte importantă a istoriei României și a continentului nostru”, a spus Antonio Tajani, în cadrul ședinței Parlamentului European de miercuri, 13 decembrie.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a ajuns, miercuri, în România, fiind așteptat pe aeroportul Otopeni de fiicele monarhului, reprezentanți ai Președinției şi ai Guvernului, dar şi de fostul principe Nicolae. Ulterior, sicriul cu trupul regelui a fost transportat la castelul Peleș din Sinaia. În drumul de la aeroportul Otopeni până la Sinaia, mii de oameni au aşteptat cortegiul, pentru a-i aduce regelui un ultim omagiu.

Publicul nu va avea acces pe durata șederii sicriului la Domeniul Regal Sinaia. Timp de trei zile, românii care vor să îi aducă un ultim omagiu o pot face la Palatul Regal din Capitală, slujba de înmormântare urmând să aibă loc la Curtea de Argeş.