Referendum pentru schimbarea numelui județului Olt jpeg

Referendum pentru schimbarea numelui județului Olt

📁 Istorie contemporană
Autor: Redacția
🗓️ 25 august 2017

Consiliul Județean (CJ) Olt va organiza pe 15 octombrie un referendum pentru schimbarea numelui județului în Olt-Romanați.

La referendumul din 15 octombrie, cetățenii județului Olt sunt chemați să se pronunțe prin "Da" sau "Nu"la întrebarea: "Sunteți de acord cu atribuirea denumirii Olt-Romanați județului Olt?", informează Agerpres.

Pentru organizarea referendumului, CJ Olt alocă 500.000 de lei. Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, afirmă că demersul de atribuire a numelui Olt-Romanați se constituie într-o reparație morală față de locuitorii fostului județ interbelic Romanați.

”Actualul județ Olt este format din marea parte a două județe istorice, fostul județ istoric Olt și fostul județ istoric Romanați. (...) Noi încercăm să aducem, pe singura cale pe care noi o considerăm corectă pentru o reparație morală, prin acest referendum prin care încercăm să atribuim județului Olt denumirea de Olt-Romanați”, a spus Marius Oprescu.

Președintele CJ Olt a precizat că populația nu va fi nevoită să schimbe documentele în situația validării referendumului deoarece legea prin care va fi validat va prevede ca documentele să fie schimbate numai la expirarea termenului de valabilitate stabilit la emitere.